Usein kysytyt kysymykset

Miten voin auttaa pakolaisia?
86 % pakolaisista asuu kehitysmaissa. Voit auttaa pitkittyneissä pakolaistilanteissa eläviä pakolaisia lahjoittamalla. Pienelläkin summalla muutat pakolaisen elämän. Lahjoita täällä. Kotimaan pakolaisia voit auttaa liittymällä vapaaehtoiseksi. Meillä on monimuotoista toimintaa, jossa vapaehtoisten apu on erittäin tervetullutta. Vapaaehtoisena voit auttaa myös ulkomailla olevia pakolaisia varainhankinnan tempauksissa. Lue lisää täältä.
Voinko lahjoittaa vanhoja tavaroita / vaatteita Pakolaisavulle?
Suomen Pakolaisapu ei koordinoi vaate- tai tavarakeräyksiä, joten emme valitettavasti voi ottaa vastaan tavaralahjoituksia. Vastaanottokeskukset ilmoittavat vaate- ja tavaratarpeistaan keskitetysti lahjoitukset.fi-sivustolla.
Haluaisin majoittaa turvapaikanhakijan. Miten toimin?
Suomessa turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta koordinoidaan refugees-welcome.fi -sivuston avulla. Sivustolta löydät tarkemmat tiedot ja toimintaohjeet kotimajoittamiseen.
Mihin lahjoitetut varat käytetään?
Pakolaisapu toimii kehitysmaissa niiden ihmisten hyväksi, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa pitkittyneiden konfliktien vuoksi. Ohjaamme varat ihmisille, joilla on suurin hätä. Pääpaino on naisten ja nuorten auttamisessa. Keskitymme koulutukseen ja muuhun sellaiseen työhön, jolla tuetaan pakolaisia kohti omaehtoista elämää.
Voinko päättää, mihin lahjoitukseni käytetään?
Ajatus lahjoituksen tarkasta kohdistamisesta voi tuntua houkuttelevalta. Työmme pakolaisten hyväksi on kuitenkin tehokkaampaa, kun kohdistamme avun aina eniten sitä tarvitsevalle.
Miksi lahjoittaisin kehitysmaiden pakolaisille? Eikö Suomessakin riitä autettavia?
Eurooppaan saapuvat pakolaiset ovat jäävuoren huippu, sillä maailman 60 miljoonasta pakolaisesta 86 % on kehitysmaissa. Näiden maiden mahdollisuudet huolehtia pakolaisista ovat suhteellisesti huomattavasti heikommat kuin länsimaisten valtioiden.
Yhteystietoni ovat muuttuneet. Miten toimin?
Voit päivittää yhteystietosi käyttämällä yhteystietolomaketta tai lähettämällä sähköpostia toimisto@pakolaisapu.fi
Miten muutan kuukausilahjoitukseni summaa?
Käytä yhteystietolomaketta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@pakolaisapu.fi.
Mille tilille voin lahjoittaa?

Kiitos jo etukäteen lahjoituksestasi! Voit osoittaa lahjoituksesi tilille Danske Bank FI71 8000 1300 2236 67. Käytäthän viitettä 6460.

Mistä voin ostaa Parempia Lahjoja?
Voit ostaa Parempi Lahja –kortteja ja lahjatuotteita verkkokaupastamme osoitteesta www.parempilahja.fi.
Missä on materiaalipankki ja asumispakki?

Teemme parhaillaan uusia nettisivuja. Materiaalipankki, kuten asumiseen liittyvät materiaalit palaavat sivuille tuolloin. Odotellessa voit pyytää kaipaamaasi materiaalia sähköpostitse osoitteesta toimisto@pakolaisapu.fi tai selailla niitä arkistoidussa muodossa osoitteessa: www.pakolaisapu.fi/arkisto/pdf/Kotimaan_Tyo/