Pakolaisapu

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu kansainvälisen pakolaistyön asiantuntijajärjestö, jonka tärkein tehtävä on tukea pakolaisia ja siirtolaisia kohti uusia alkuja ja edistää heidän perusoikeuksiaan. Pakolaisavun työ kattaa koko pakolaisuuden kaaren juurisyihin vaikuttamisesta kotoutumisen ja paluumuuton tukeen.

 

Vahva ja ketterä

Toimintaamme ohjaavat sekä oma että yhteistyökumppaneidemme mittava asiantuntemus pakolais-, siirtolais- ja maahanmuuttoteemoista. Etsimme ennakkoluulottomasti ratkaisuja pakolaisuuden haasteisiin ja reagoimme nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Työmme on käytännönläheistä, vaikuttavaa ja ennen kaikkea tarpeellista. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kotimainen järjestö, jolla pitkä kokemus kansainvälisestä kehitysyhteistyöstä. Olemme kotoutumistyön johtava asiantuntija ja teemme aktiivisesti työtä alan kehittämiseksi.

Lue lisää

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kumppanuus

Pakolaisavulla on tiedotusyhteistyöhön keskittyvä kumppanuussopimus YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kanssa. Yhteistyötä UNHCR:n kanssa tehdään myös kohdemaissa pakolaisleireillä.

Kuva: © UNWomen

Helvi Sipilän jalanjäljissä

Varatuomari, ministeri ja YK:n apulaispääsihteeri Helvi Sipilä perusti järjestömme vuonna 1965 UNHCR:n varainkeruu- ja tiedotusjärjestöksi Suomessa. Hän ajoi pakolaisten oikeuksia ja puhui pakolaisten, erityisesti naisten, koulutuksen puolesta. Koulutuksen merkitys on edelleen korvaamaton pakolaisten arjessa ja rauhanrakennustyössä.

Jatkamme ylpeydellä Helvi Sipilän viitoittamalla tiellä, tukijoitamme lämpimästi kiittäen.