#lahjoituslauantai: Jo pienellä summalla saa aikaan uusia alkuja

Lauantaina 25.11. järjestetään Suomessa toista kertaa lahjoituslauantai. Teemapäivän ajatuksena on kannustaa ihmisiä ja yhteisöjä lahjoittamaan aikaa tai rahaa itselleen tärkeään kohteeseen, ja kertomaan siitä sosiaalisessa mediassa hashtagilla #lahjoituslauantai.

Pakolaisapu on 50-vuotias järjestö, joka tekee työtä uusien alkujen eteen Suomessa ja kehitysmaissa. Lahjoittamalla Pakolaisavun työhön tuet sodista kärsineitä ihmisiä kehitysmaissa, joissa valtaosa pakolaisista elää. Lahjoitusten avulla ihmisille voidaan järjestää lukutaito-, ammatti- ja yrittäjyyskoulutusta, jotka antavat elintärkeitä taitoja vaikeassa tilanteessa. Moni on jäänyt kokonaan vaille koulutusta ja menettänyt sodissa kotinsa, omaisuutensa, usein myös läheisensä.

Pelkästään viime vuonna lähes 16 000 ihmistä osallistui Pakolaisavun koulutuksiin ja sai siten vahvemmat eväät uuteen alkuun. Koulutukset hyödyttävät todellisuudessa moninkertaisen määrän ihmisiä, sillä isien ja äitien saamat uudet tiedot ja taidot kohentavat koko perheen elinoloja.

Tukemalla koulutusta annat ihmisille elämänpituisen lahjan.

Voit osallistua monella tavalla:

Uusia alkuja saa aikaan pienelläkin summalla. Esimerkiksi 10 eurolla saa 10 oppikirjaa lukutaitoryhmälle, 15 eurolla yksi pakolainen pääsee yrittäjyyskoulutukseen, 24 eurolla saa opettajan pakolaisryhmälle kuukaudeksi.

Lahjoita tekstiviestillä

Lahjoita 15€ lähettämällä tekstiviesti UUSIALKU numeroon 16499. Tekstiviestillä voi lahjoittaa Telian, Elisan, Saunalahden ja DNA:n liittymillä. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskulla.

Lahjoita verkossa

Lahjoita verkossa haluamasi kokoinen summa pakolaisten hyväksi. Tee se täällä!

Anna Parempia Lahjoja

Hanki tavaralahjojen sijaan Parempia Lahjoja. Ilahdutat ystävää ja tuet samalla pakolaisia uuteen alkuun. Klikkaa lahjakauppaan tästä!

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Säännöllinen tuki mahdollistaa pitkäjänteisen ja vaikuttavan työn pakolaisten hyväksi. Liity kuukausilahjoittajaksi täällä!

Lahjoita aikaasi

Pakolaisavun vapaaehtoisena tuet pakolaisia ja maahanmuuttajia Suomessa kotoutumaan uuteen ympäristöön. Lue täältä lisää!

Mikä on sinulle sopivin tapa tukea? Osallistu lahjoituslauantaihin ja kerro siitä muillekin sosiaalisessa mediassa hashtagilla #lahjoituslauantai. Lämmin kiitos tuestasi!