Työpaikkailmoitus: Kouluttaja

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa, Liberiassa ja Myanmarissa.

Suomen Pakolaisapu hakee nyt osaavaan joukkoonsa kehittämisotteista
Kouluttajaa

Suomen Pakolaisavun yhteisötyön yksikössä toimiva Kasvokkain-toiminta kehittää kotoutumista tukevaa vertaistoimintaa ja kouluttaa vertaisohjaajia sekä toimijoita vertaistoiminnasta kotoutumisen tukena. Lisäksi yksikössä tuetaan omakielisen yhteiskuntatiedon antamisessa sellaisia kuntia, joille kiintiöpakolaisten vastaanottaminen on uutta. Tätä toteutetaan uuden, suomalaisen yhteiskunnan tarinaa avaavan yhteiskuntaorientaatio-kurssin muodossa. Yhteisötyön yksikön tavoitteena on vahvistaa maahan muuttaneiden osallisuutta ja suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluvuuden tunnetta.

Tehtävästä:

Kouluttajan tehtävänä on osallistua yhteisötyön tiimin toteuttamien koulutusten ja vertaistuen muotojen kehittämiseen sekä toimia apulaiskouluttajana yhteisötyön yksikön järjestämissä, kotoutumista tukevissa vertaisohjaajakoulutuksissa sekä suomalaiseen yhteiskuntaan keskittyvissä yhteiskuntaorientaatiokoulutuksissa. Tukenaan kouluttajalla on Suomen Pakolaisavun organisaation ja yhteisötyön yksikön asiantuntijoiden vankka kokemus.

Tarjoamme tulevalle kouluttajallemme:

 • kiinnostavan ja monipuolisen työkentän yhteiskunnallisesti ajankohtaisten asioiden parissa toimivassa organisaatiossa
 • innostavan mahdollisuuden tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä
  kotoutumisen edistämiseksi

Edellytämme hakijalta:

 • vähintään opistotason tutkintoa, mielellään sosiaalialalta ja/tai vastaavaa muuta osaamista
 • 1–3 vuoden kokemusta kouluttajan työstä
 • kehittävää työotetta
 • hyviä tietoteknisiä taitoja
 • erinomaisia tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja
 • kykyä suunnitella ja vetää koulutustilaisuuksia
 • hyvää suomen- ja arabian kielen taitoa
 • kiinnostusta pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin
 • Pakolaisavun arvomaailman jakamista
 • valmiutta liikkuvaan työhön ja viikonlopputöihin

Lisäksi arvostamme:

 • suurimpien maahanmuuttajakielien hallintaa
 • selkokieliosaamista
 • kokemusta koulutussuunnittelusta

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta. Työsuhde on määräaikainen 9.10.2017-31.5.2018 ja työ alkaa 9.10.2017 tai sopimuksen mukaan. Haastattelut pyritään järjestämään 3.10.

Toimita hakemuksesi palkkatoiveineen viimeistään 27.9. osoitteeseen: rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla: ´Kouluttaja´

Lisätietoja tehtävästä antaa yhteisötyön päällikkö Milla Mäkinen: puh. 044 7689 687 | perjantai 22.9. klo 8.30–13.