Pakolaisapu etsii globaalikasvattajia osaksi kasvavaa vapaaehtoisjoukkoaan

Kiinnostaako sinua pakolaisten oikeuksien edistäminen ja vaikuttava vapaaehtoistyö koulumaailmassa? Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta ja saada kokemusta ryhmien ohjaamisesta? Hae Pakolaisavun globaalikasvattajaksi!

Suomen Pakolaisavussa tehdään työtä uusia alkuja varten. Globaalikasvattajat ovat tärkeä osa laajaa vaikuttajaverkostoamme: he edistävät pakolaisten oikeuksia ja toimivat innostavina muutoksentekijöinä koulumaailmassa. Globaalikasvattajana vierailet yläkouluissa ja lukioissa, joissa pidät pakolaisuuteen liittyviä toiminnallisia oppitunteja. Koulutamme kaikki vapaaehtoiset tehtävään, joten aiempaa kokemusta et tarvitse.

Pakolaisavun vapaaehtoisena globaalikasvattajana:

 • edistät pakolaisten oikeuksia konkreettisella ja vaikuttavalla tavalla koulumaailmassa
 • opit pakolaisuudesta sekä globaalikasvatuksesta ja sen menetelmistä
 • osallistut koulutukseen, josta saat eväät ja materiaalit globaalikasvattajana toimimiseen
 • pääset kartuttamaan esiintymis- ja ryhmäohjaustaitojasi
 • opit järjestötyöstä ja kerrytät arvokasta kokemusta, josta saat lukuvuoden päätteeksi työtodistuksen
 • olet osa Pakolaisavun laajaa vaikuttajaverkostoa, inspiroidut uusien ihmisten tapaamisesta ja saat sparrausta asiantuntevalta henkilökunnaltamme

Odotamme sinulta:

 • myönteistä asennetta ja intoa oppia uutta
 • kiinnostusta pakolaisuuteen, globaalikasvatukseen ja nuorten parissa toimimiseen
 • sujuvaa suomen kieltä
 • sitoutumista vähintään neljän kouluvierailun tekemiseen lukuvuoden 2017–2018 aikana sekä valmiutta tehdä vierailuja arkisin päiväsaikaan
 • mahdollisuutta osallistua Helsingissä 4.–5.11. järjestettävään koulutusviikonloppuun

Tällä hetkellä haemme globaalikasvattajia pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun. Vierailut tapahtuvat näissä kaupungeissa ja niiden läheisyydessä. Pakolaisapu korvaa mahdolliset vierailuista ja koulutuksesta aiheutuvat matka- ja majoituskulut.

Voisitko sinä olla Pakolaisavun globaalikasvattaja? Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä meille lyhyt viesti/motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi, kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, miksi haluaisit osaksi globaalikasvattajatiimiämme.

Toimita motivaatiokirjeesi 30.9. mennessä globaalikasvatuksen suunnittelijalle: anna.latva-pukkila@pakolaisapu.fi. Annalta voit myös kysyä lisätietoja vapaaehtoistehtävästä. Ilmoitamme valituille 3.10.