Nyt haussa: Kaksi ohjaajaa Linkki-hankkeeseen

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa, Liberiassa ja Myanmarissa.

Suomen Pakolaisapu hakee nyt osaavaan joukkoonsa kahta kehittämisotteista
Ohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen 15.9.201731.12.2020

Suomen Pakolaisapu käynnistää syyskuussa 2017 Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) Kaikille eväät elämään -avustusohjelmalla rahoitetun Linkki-hankkeen. Hankkeen tarkoituksena on tukea maahanmuuttajaperheitä saamaan tasa-arvoista palvelua päiväkoti- ja koulumaailmassa sekä palvelujärjestelmässä.

Tehtävästä:

Ohjaajan tehtävänä on maahanmuuttajaperheiden tukeminen päiväkoti- ja koulumaailmassa edistämällä työntekijöiden ja perheiden välistä vuorovaikutusta. Ohjaaja antaa asiakasperheille myös palveluohjauksellista neuvontaa. Työ on liikkuvaa ja sitä tehdään asiakkaan tuen tarpeiden mukaan esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa tai sosiaalitoimistoissa. Ohjaaja osallistuu myös koulutus- ja keskustelutilaisuuksien suunnitteluun ja järjestämiseen. Tehtävä edellyttää itsenäistä työotetta ja asiakassuhteiden luomista maahanmuuttajaperheisiin sekä päiväkoteihin ja kouluihin. Tukenaan työntekijällä on Suomen Pakolaisavun organisaation ja yksilötyön yksikön asiantuntijoiden kokemus kohderyhmän ja sidosryhmien kanssa tehtävästä työstä. Työhön kuuluu raportointivastuuta ja hankkeen kehittämistä yhdessä Pakolaisavun yksilötyön päällikön kanssa.

Tarjoamme tulevalle ohjaajallemme:

 • kiinnostavan ja monipuolisen työkentän yhteiskunnallisesti ajankohtaisten asioiden parissa toimivassa organisaatiossa
 • innostavan mahdollisuuden tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä
  kotoutumisen edistämiseksi
 • mahdollisuuden vaikuttaa uuden hankkeen suuntaan ja kehittämiseen

Edellytämme hakijalta:

 • alempaa korkeakoulututkintoa tai vastaavaa koulutusta
 • 3–5 vuoden kokemusta sosiaalialan asiakastyöstä
 • kehittävää työotetta ja kykyä itsenäiseen työhön
 • hyviä tietoteknisiä taitoja
 • hyviä tiedonhakutaitoja ja tiedon soveltamista käytäntöön
 • hyviä vuorovaikutustaitoja niin sidosryhmä- kuin tiimityössä
 • kykyä suunnitella ja vetää koulutustilaisuuksia
 • hyvää suomen ja englannin kielen taitoa
 • kiinnostusta pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin sekä Pakolaisavun arvomaailman jakamista
 • valmiutta liikkuvaan työhön pääkaupunkiseudulla

Lisäksi arvostamme:

 • työkokemusta maahanmuuttajataustaisten parissa
 • kokemusta perhetyöstä
 • yleisimpien maahanmuuttajien puhumien kielten (arabia, somali, kurdi, dari) hallintaa

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkajärjestelmän mukaista palkkausta. Työsuhde on määräaikainen 15.9.2017–31.12.2020 ja työ alkaa 15.9.2017 tai sopimuksen mukaan. Haastattelut pyritään järjestämään 28.8. alkavalla viikolla.

Toimita hakemuksesi palkkatoiveineen 20.8. klo 23.59 mennessä osoitteeseen: rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla: Ohjaaja

Lisätietoa tehtävästä antaa yksilötyön päällikkö:
Harri Nieminen | puh. 044 720 8479 | pe 11.8. ja pe 18.8. kello 9.00–15.00