Ehdota vuoden pakolaisia

Suomen Pakolaisavun Vuoden pakolaiset -haku on nyt auki. Pakolaisapu on vuodesta 1998 lähtien myöntänyt Vuoden pakolaisnainen -kannustuspalkinnon Suomessa asuvalle pakolaisnaiselle. Mr. Maahanmuuttaja on palkittu kolme kertaa. Tänä vuonna Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään sekä miehelle että naiselle.

teresa_puhuu
Kuvassa: Vuoden pakolaisnaiset koolla Pakolaisavun 50-vuotisjuhlissa. Keskellä vuoden pakolaisnainen 2015 Theresa Ngouth.

Palkinnon tavoitteena on tukea pakolaisia omien tavoitteiden ja unelmien toteuttamisessa uudessa kotimaassa sekä tarjota kannustava esimerkki muille pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.

Palkinnon myöntämiskriteerinä on ehdokkaan aktiivinen ja myönteinen toiminta arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Vuoden pakolaisten toivotaan olevan valmiita antamaan haastatteluja ja esiintymään mediassa.

Vuoden pakolaisia voi ehdottaa 19.2.2016 asti. Ehdotuksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen jenni.hamara@pakolaisapu.fi, viestin otsikoksi Vuoden pakolainen.

Ehdotuksen tulee sisältää kirjalliset perustelut ehdokkaan ansioista ja vähintään kaksi suosittelijaa yhteystietoineen. Lisäksi vaaditaan ehdokkaan suostumus ja lyhyt kuvaus hänen tavoitteistaan vuodelle.

Vuoden pakolaiset julkistetaan 6. huhtikuuta 2016.

 

Säännöt 2016

  1. Vuoden pakolaisten valinnassa painotetaan aktiivisuutta ja myönteistä toimintaa arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Kannustuspalkinnon saajan tulee olla Suomessa asuva 18 vuotta täyttänyt pakolainen.

  2. Ehdotuksen tulee sisältää perustelut, jotka tukevat ehdokkaan valitsemista. Ehdotuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ehdotusten tekeminen on kaikille avointa, ja ehdokasasettelua eri puolilta Suomea rohkaistaan.

  3. Ehdokkaalla tulee olla kaksi suosittelijaa, joiden yhteystiedot ilmoitetaan ehdotuksessa. Ehdotuksessa tulee lisäksi ilmaista ehdokkaan suostumus sekä lyhyt perustelu ehdokkaan tavoitteista vuodelle.

  4. Ehdotusten tulee olla perillä Suomen Pakolaisavussa 19.2.2016. Palkinto jaetaan 6.4.2016.

  5. Kannustuspalkinnon saajan toivotaan osallistuvan palkintovuotensa aikana Suomen Pakolaisavun työhön pakolaisasian tunnetuksi tekemiseksi.

  6. Vuonna 2016 palkinnon suuruus on 1000 euroa. Palkinnon saajan päättää Suomen Pakolaisavun hallitus.

  7. Ehdokas ei voi olla Pakolaisavun nykyinen työntekijä. Palkintoa voi hakea uudelleen.

 

Lisätietoja:

Tiedottaja Jenni Hamara

jenni.hamara@pakolaisapu.fi

Puh. 045 1333 803